ЦБ КНР: Китай буде підтримувати економічне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ КНР: Китай буде підтримувати економічне зростання

Казна та Політика
215
Китай продовжуватиме підтримувати пожвавлення своєї економіки в поточному кварталі, зростання якої за підсумками 2009 року може перевищити раніше передбачені урядом 8%, йдеться в заяві Центробанку КНР.
При цьому необхідно "керувати інфляційними очікуваннями", прийняти заходи для приборкання надлишкового потенціалу і сприяти стійкому зростанню кредитування, уточнюється на веб-сайті ЦБ КНР.
Прискорення економічного зростання в Китаї швидше, ніж очікувалося, і відновлення економіки США, може прискорити глобальне ралі на фондових ринках. В порівнянні з попередніми прогнозами, нинішній відрізняється більшою упевненістю монетарнох влади КНР у власній економіці, відзначають експерти.
Китайський ВВП збільшився в III кварталі на 8,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 років. ЦБ КНР чекає збереження високого попиту на кредити, навіть після рекордного об'єму кредитування за перших 9 місяців поточного року у розмірі $1,27 трлн. Це пов'язано з тим, що проекти, реалізація яких вже почалася, зажадають "великої кредитної підтримки". Крім того, в країні спостерігається зростання обсягу інвестицій в нерухомість.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас