Банк Японії припинить покупку корпоративних боргових зобов'язань наприкінці року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії припинить покупку корпоративних боргових зобов'язань наприкінці року

Казна та Політика
265
Банк Японії заявив, що припинить покупку корпоративних боргових зобов'язань в кінці цього року, оскільки центральні банки у всьому світі скорочують надзвичайні заходи із підтримки економіки, прийняті в розпал фінансової кризи.
Голова Банку Японії Масаакі Сіракава уточнив, що наступного року продовжиться програма, що надає необмежене фінансування банкам, принаймні до 31 березня 2010 року. Напередодні глава ЦБ Німеччини Аксель Вебер також попередив про можливість скорочення обсягів ліквідності на фінансовому ринку наступного року.
Як зазначає Bloomberg, уряди країн, що входять до G-7, починають поступове скорочення надзвичайних заходів із підтримки національної економіки. У свою чергу Австралія і Норвегія також посилюють монетарну політику у відповідь на підйом світової економіки і зростання цін на активи.
В Японії у вересні рівень безробіття несподівано знизився на 0,2% в порівнянні з серпнем цього року і становив 5,3%. Одночасно збільшилися споживчі витрати. На цьому фоні продовжилося зростання фондового ринку країни.
"Враховуючи поліпшення на кредитних ринках, правильніше буде згорнути заходи із підтримки економіки", - вважає економіст JPMorgan Chase&Co. Масаакі Канно. На його думку, падіння цін змусить Банк Японії зберегти базову відсоткову ставку близькою до нуля впродовж всього 2010 року.
На думку керівництва Центробанку Японії "у фінансовому секторі країни все частіше спостерігаються ознаки поліпшення", про що говорять і останні корпоративні звіти, що виявилися кращими за очікування аналітиків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас