Ринки акцій в Азії зростають у п'ятницю на звітності компаній і статданих з Японії та США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій в Азії зростають у п'ятницю на звітності компаній і статданих з Японії та США

Фондовий ринок
139
Торги в Азії відкрилися з підвищенням завдяки позитивній звітності компаній, хорошим даним про безробіття в Японії і швидшому, ніж очікувалося, зростанню ВВП США в третьому кварталі, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 1,8% - до 116,77 пункту. Японський Nikkei 225 додав 1,4%, гонконгський Hang Seng підскочив на 3,2%.
Безробіття в Японії знизилося у вересні 2009 року до 5,3% з 5,5% в серпні, хоча опитані агентством Bloomberg економісти чекали підвищення цього показника до 5,6%.
Валовий внутрішній продукт США, за попередніми даними міністерства торгівлі, в третьому кварталі 2009 року зріс на 3,5% в перерахунку на річні темпи. Аналітики в середньому прогнозували збільшення ВВП на 3,2%.
Банк Японії залишив базову процентну ставку по кредитах overnight без змін (0,1%) і вирішив не продовжувати програму викупу облігацій, яка має завершитися 31 грудня.
Котирування акцій китайських банків Industrial & Commercial Bank of China Ltd. і Bank of China Ltd. підвищилися більш ніж на 4%, оскільки їх квартальні результати перевищили очікування аналітиків.
ICBC, найбільший за величиною ринкової капіталізації і найприбутковіший банк Китаю і світу в цілому, збільшив чистий прибуток в третьому кварталі на 19% - до 33,6 млрд юанів ($4,9 млрд). Консенсус-прогноз аналітиків складав 31,5 млрд юанів.
Чистий прибуток Bank of China також зріс на 19% в третьому кварталі.
Ціна паперів виробника фотоапаратів Olympic, що одержує значну частину виручки в Північній Америці, підскочила на 8,7% на позитивних статданих із США. Як очікується, прибуток компанії буде кращим від прогнозу.
Папери третьої за величиною гірничодобувної компанії світу Rio Tinto додали з відкриття торгів 4,1% завдяки зростанню сировинних цін.
Акції південнокорейської Samsung Electronics подорожчали на 19% після того, як компанія потроїла прибуток у третьому кварталі, довівши її значення до безпрецедентного рівня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас