Тігіпко: Кабмін "узаконив державний рекет", дозволивши використовувати для зарплат бюджетників благочинні внески — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Кабмін "узаконив державний рекет", дозволивши використовувати для зарплат бюджетників благочинні внески

Казна та Політика
875
Кандидат на пост президента України Сергій Тігіпко вважає, що уряд "узаконив державний рекет", дозволивши бюджетним організаціям використовувати благочинні внески від фізичних і юридичних осіб для виплати заробітних плат їх співробітникам.
"Якщо в бюджеті закінчилися гроші для виплати зарплат бюджетникам, то це не означає, що таку функцію потрібно перекладати на бізнес", - цитує політика його прес-служба.
"Всім добре відомо, що таке благочинні внески від приватних компаній на користь державних структур. Реальним бажанням допомогти там і не пахне. Хто хоче підтримати слабких, безпосередньо фінансує притулки і будинки для пристарілих. Допомагати ж Міністерству освіти або Міністерству охорони здоров'я, щоб вони дали зарплати вчителям і лікарям, добровільно ніхто не буде. Значить, мова піде про неформальне оподаткування для бізнесу", - пояснив свою позицію С.Тігіпко.
При цьому політик підкреслив, що комерційний сектор і так віддає величезну частину своїх доходів державі у вигляді податків. "Якщо ці гроші розкрадаються, витрачаються неефективно або йдуть на політичні цілі, то це не означає, що влада має запроваджувати примусову доброчинність. За популізм мусять розплачуватися політики і чиновники, а не підприємці", - відзначив С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас