Гейтнер: Процес відновлення американської економіки залишається крихким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Процес відновлення американської економіки залишається крихким

Казна та Політика
272
Повернення економіки США до зростання в третьому кварталі свідчить про повернення стабільності, але відновлення є крихким, і необхідне дбайливе поводження з ним, заявив міністр фінансів США Тімоті Гейтнер, передає Reuters.
Економіка США зросла в третьому кварталі вперше більш ніж за рік, за рахунок зростання витрат споживачів і уряду. Найбільша економіка світу збільшилася в об'ємі на 3,5% в період з липня по вересень після скорочення об'єму на 3,8% протягом попередніх 12 місяців.
Тим не менше, Гейтнер сказав, що уряд має бути готовим до проведення заходів зі зміцнення зростання, якщо це буде необхідно, щоб уникнути ризиків кредитної кризи. За словами міністра фінансів, влада США мусить забезпечити відновлення економіки країни на основі інвестицій і приватних компаній, а не запозичень і державних витрат.
Гейтнер заявив, що зростання в третьому кварталі засноване не просто на застосуванні стимулюючих заходів або програми заохочення покупки нових автомобілів, але додав, що треба зробити ще дуже багато що, щоб економіка почала розвиватися самостійно.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас