"Нафтогаз" заборговував "Ощадбанку" 400 мільйонів гривень відсотків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" заборговував "Ощадбанку" 400 мільйонів гривень відсотків

Енергетика
484
Сума прострочених платежів "Нафтогазу України" по відсотках за користування кредитами перед "Ощадбанком" досягла 400 мільйонів гривень, повідомляє видання "Версії.com" з посиланням на власні джерела в державному банку.
"З початку дії кредитних ліній ми стикалися з незначними затримками. Проте в цілому "Нафтогаз" сумлінно виконував узяті на себе зобов'язання. Зараз же ситуація набуває загрозливого характеру - з першої декади жовтня платежі припинилися. Це неприпустимо для найбільшого державного банку країни, від стабільної роботи якого залежить своєчасна виплата пенсій, а також фінансове забезпечення більшості державних установ усіх рівнів", - повідомив представник "Ощадбанку".
За словами джерела, причиною такої ситуації стала неконструктивна позиція керівництва Національного банку. "Нами був узгоджений механізм передачі половини кредитів НАК "Нафтогаз України" в "Укргазбанк". Мова йшла про портфель кредитів у розмірі близько 11 мільярдів гривень і пасивів - у вигляді портфеля рефінансування НБУ. Уряд прийняв рішення, що саме "Укргазбанк" стане основним операційним банком для газової монополії. Проте зараз процес всіма силами гальмує НБУ, - відзначив представник "Ощадбанку" - Такі дії чиновників загрожують фінансовій стабільності банку і мільйонам його вкладників".
За даними рейтингового агентства Fitch, на 1 липня 2009 року 54% кредитного портфеля "Ощадбанку" були видані "Нафтогазу", тобто близько 22,4 мільярди гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас