ФРС завершила програму викупу US Treasuries обсягом 300 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС завершила програму викупу US Treasuries обсягом 300 млрд дол

Казна та Політика
338
Федеральна резервна система (ФРС) в четвер завершила програму викупу казначейських облігацій США обсягом $300 млрд на тлі ознак, що її реалізація протягом семи місяців підтримала стабілізацію американського ринку житла і обмежила зростання вартості запозичень.
Прибутковість десятирічних US Treasuries, що є орієнтиром для процентних ставок х різних видів активів, від іпотечних облігацій до корпоративних бондів, не піднімалася вище 4% відтоді, як американський ЦБ почав викуп держпаперів на ринку, повідомило агентство Bloomberg.
В четвер ФРС придбала облігації восьми випусків з погашенням з грудня 2013 року по вересень 2014 року на загальну суму $1,936 млрд.
"Покупка активів Федеральним резервом, ймовірно, утримала відсоткові ставки від швидшого підйому в період з квітня по червень, коли прибутковість десятирічних паперів наближалась до 4%", - зазначає стратег Cantor Fitzgerald LP в Нью-Йорку Джордж Гонсалвес.
ФРС здійснила викуп US Treasuries з метою стримати зростання вартості запозичень вперше з 60-х років минулого століття. Аналогічні дії робили центральні банки Великобританії і Японії.
прибутковість десятирічних US Treasuries складала в ході торгів в четвер 3,46% річних, збільшившись в порівнянні з 2,46% річних 18 березня, коли було оголошено про програму викупу довгострокових держоблігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас