Молдова отримала від МВФ для покриття бюджетного дефіциту 186 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова отримала від МВФ для покриття бюджетного дефіциту 186 млн дол

Казна та Політика
108
Молдова отримала від Міжнародного валютного фонду 117,7 млн спеціальних прав запозичення (близько 186 млн дол.) і використовує їх для покриття бюджетного дефіциту, повідомили РБК в уряді республіки.
Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив законопроект про використання цих коштів для покриття бюджетного дефіциту. Міністр фінансів Молдови В'ячеслав Негруца зазначив, що раніше МВФ прийняв рішення про виділення 250 млрд дол. для пом'якшення негативних наслідків світової кризи. Згідно з процедурами фонду, кожна країна може використовувати ці кошти відповідно до внутрішніх потреб. "У контексті реальної ситуації дані фонди в Молдаві можуть бути використані для покриття величезного бюджетного дефіциту", - зазначив Негруца.
За його словами, цього року Молдова вже отримувала асигнування МВФ на суму 175 млн дол. Молдова повинна буде виплатити відсотки в 5,22 млн дол. за використання цих фондів - 0,25% на рік.
Міністр фінансів Молдови зазначив, що гроші від МВФ вже в країні, і парламенту належить затвердити відповідне вирішення уряду про їх використання для покриття бюджетного дефіциту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас