Ринок нерухомості Японії буксує в кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості Японії буксує в кризі

Нерухомість
255
За I півріччя вартість земельних ділянок в японських містах зменшилась на 7,8% відносно того ж періоду минулого року. В цілому вартість земельних ділянок знизилася за вказаний період на 3,4%, пише Prian.ru із посиланням на дані Японського інституту нерухомості.
Ціни на землю є для Японії ключовим показником в даній сфері, оскільки ця країна часто піддається руйнівним землетрусам. Таким чином, земельні ділянки, на відміну від розташованих на них будинків, є досить стабільним активом.
Обсяги продажів на первинному ринку квартир в Токіо скоротилися в серпні на 8,3% порівняно з минулим серпнем, а ціни - на 10,1%, до 43,1 млн єн ( 420,2 тисяч доларів). У інших сегментах ринку ситуація краща, проте і там спостерігаються негативні тенденції.
За I півріччя рівень банкрутств серед компаній у сфері нерухомості був на 41% вищим, ніж торік, а сукупний борг двох крупних компаній-банкрутів склав 3,7 млрд доларів.
Відновлення японського ринку нерухомості утрюднюється тяжкими умовами придбання житла. Так, для отримання іноземцем іпотечного кредиту необхідне його постійне проживання на території країни, а також наявність поручителя-японця.
В останні роки уряд вжив низку заходів із реформування ринку іпотечного кредитування, а також зменшив ставки і ввів податкові пільги. Крім того, в квітні поточного року було оголошено про виділення 33,7 млрд доларів на фінансування іпотеки і 67,5 млрд доларів - на будівництво екологічного житла.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас