Стипендії будуть платити лише відмінникам і пільговикам? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стипендії будуть платити лише відмінникам і пільговикам?

Казна та Політика
480
Міністерство фінансів України наполягає на тому, що студентську стипендію повинні отримувати лише відмінники або пільгові категорії студентів ("чорнобильці", інваліди, студентські сім'ї з дітьми і тому подібне).
Про це кореспондентові УНІАН повідомив координатор громадскої ініціативи "Студентський захист" Андрій Чорних, посилаючись на лист МОН України №1/12-4285 від 19 жовтня на адресу Міністерства фінансів України, текст якого має в розпорядженні УНІАН.
Як зазначається в листі, Міністерство освіти і науки України не підтримує пропозиції з приводу призначення стипендії лише за особливі досягнення в навчанні, або лише з врахуванням матеріального стану.
"Подібні ініціативи і раніше ініціювалися Міністерством фінансів України, але були "заблоковані" студентськими громадськими організаціями", - підкреслив Чорних.
"Студентський захист" вимагає від уряду офіційної позиції відносно ініціатив Міністерства фінансів України зі скорочення категорій стипендіатів і заявляє, що буде і надалі "всіма законними засобами боротися з подібними ініціативами”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас