Китай запровадив більш жорсткі правила видачі кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запровадив більш жорсткі правила видачі кредитів

Кредит&Депозит
249
Комісія з банківського регулювання Китаю оголосила про те, що має намір посилити правила видачі кредитів населенню, повідомляє агентство Bloomberg.
Це буде зроблено для запобігання нецільовому використанню коштів, що виділяється у вигляді кредитів на купівлю житла і автомобілів.
Один із заходів, пропонованих регулятором, полягає в перерахуванні кредитних коштів при позиках вище 300 тисяч юанів (43 тисячі доларів) безпосередньо продавцеві продукту, а не позичальникові. Таким чином передбачається уникнути використання грошей на спекуляції, у тому числі і на фондовому ринку.
Видача кредитів китайськими банками в першому півріччі виросла в три рази до 7,37 трильйонів юанів після того, як уряд зняв обмеження на виділення позик. Кредитний бум викликав занепокоєння у влади з приводу можливості використання коштів в спекулятивних цілях, що загрожує створенням бульбашок на фондовому ринку, а також зростанням "поганих боргів".
За оцінкою китайських чиновників, з виділених кредитів близько 1,16 трильйонів юанів пішли на фондовий ринок в перші п'ять місяців поточного року.
Економіка Китаю в 2009 році змогла здолати глобальну фінансову кризу завдяки зняттю обмежень на кредитування, а також програмі стимулювання загальною сумою в 4 трильйони юанів. Тоді як в першому кварталі зростання ВВП загальмувалося до найнижчих значень за десятиліття - 6,1 відсотка, в другому кварталі темпи підйому прискорилися до 7,9 відсотка, а в третьому - до 8,9 відсотка. Це набагато краще показників переважної більшості розвинених країн і країн, що розвиваються, за аналогічний період.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас