До бою за шість соток готові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До бою за шість соток готові

Нерухомість
8750
Завтра Київрада знов планує розглянути сотню земельних питань. Схоже, міська влада знайшла спосіб обійти норму Земельного кодексу, котра прописує з 15 жовтня продавати землю юридичним особам лише на аукціонах і конкурсах: земельні ділянки в столиці тепер передаватимуться в довгострокову оренду.
В четвер на пленарному засіданні депутати Київради хочуть заслухати звіт про виконання міського бюджету за 2009 р., але, швидше за все, ця інформація надаватиметься у зв'язку з внесенням змін до міського кошторису на вимогу опозиційної фракції Блоку Віталія Кличка. На порядку денному значиться і розгляд прокурорського протесту на рішення міськради "Про заходи щодо впорядковування об'єктів торгівлі (МАФів)", і зміни правил благоустрою столиці, прийняті в грудні 2008 р.
Але найбільш гострими знов стануть земельні питання. Нагадаємо, на сесії Київради 13 жовтня, де також планувався розгляд цих питань, депутати фракції Блоку Віталія Кличка побилися з членами фракції Блоку Леоніда Черновецкого. Завтра міські депутати знов можуть вдатись до силових методів - тим більше що на 29 жовтня знов виноситься частина не розглянутих на попередньому скандальному засіданні питань.
Так, сесії пропонують затвердити будівництво комплексу "Центр сучасного мистецтва" на Володимирському спуску, 2, де знаходяться Національна філармонія і арка Дружби Народів. Ще більш конфліктне питання - передача в оренду на 50 років компанії "Транзнешнл Рісорз Л.Л.С" ділянки землі 0,062 га під будинком на Андріївському спуску, 15, іменованому в народі Замком Річарда, для реконструкції і експлуатації майнового комплексу. Ця територія відноситься до Державного історико-культурного заповідника "Древній Київ". У мерії заявляють, що американська фірма вже володіє замком, а зараз лише хоче закріпити за собою ділянку, на якій він знаходиться.
Зазначимо, що на порядку денному засідання назва американської компанії і його транскрипція вказані некоректно. Ще в 1992 р. влада міста (40% акцій) і американська компанія Trading National Resourñe (60%) створили спільне українсько-американське підприємство "Узвіз", власником і президентом якої став американець українського походження Юрій Чопівський. Потім КМДА продала свої акції компанії Trading National Resourñe, після чого пан Чопівський став власником Замку Річарда.
Фракція БЮТ в Київраді вже висловилася проти передачі пам'ятника архітектури в приватні руки. "У квітні компанія "Транзнешнл Рісорз Л.Л.С" вже зверталась до Київради з проханням передати з аналогічною метою - під створення майнового комплексу - ділянку на Андріївському спуску, 17, але депутати визнали недоцільним створювати комплекс, що має на увазі житло, офіси, готелі, заклади громадського харчування і магазини", - заявили бютівці. Глава фракції БЮТ в Київраді Тетяна Меліхова нагадала, що в схемі розміщення готелів в столиці до 2020 р. "фігурує готель за адресою: Андріївський спуск, 13-15, - на місці будинку-музею Михайла Булгакова і Замку Річарда".
Депутат від Блоку Віталія Кличка Валерій Карпунцов сказав: "Продаж землі юридичним особам на аукціонах і конкурсах можливий, лише якщо ділянка вільна від забудови. Інші ділянки надаватимуться Київрадою в довгострокову оренду".
Також на сесії виступить перший заступник мера Анатолій Голубченко з пропозицією передати столичні гуртожитки в комунальну власність. Для цього має бути створена наглядова рада при КМДА і в кожній райадміністрації Києва, куди увійдуть представники організації "Столичні гуртожитки".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас