Держкомрезерву доручили донести людям правду про безкоштовні акти на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомрезерву доручили донести людям правду про безкоштовні акти на землю

Нерухомість
1262
Уряд доручив Державному комітету із земельних ресурсів (Держкомзем) і Державному комітету телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) забезпечити проведення інформаційно-роз'яснювальної компанії з метою ширшого інформування населення про процедуру безкоштовного оформлення і видачі громадянам держактів на право власності на земельні ділянки.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів (№1112) від 21 жовтня.
Згідно із документом, вказані відомства повинні зняти і записати відповідні тематичні теле- і радіопрограми.
Строки проведення компанії і вартість витрат в постанові не вказані.
Крім того, цим самим документом уряд зобов'язав Держкомзем і Міністерство фінансів передбачити в ході доопрацювання проекту закону про бюджет на 2010 рік і розробки бюджетів на подальші роки витрати на безкоштовне оформлення і видачу держактів на землю.
Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв в серпні постанову, якою спростив процедуру отриманян держактів на землю. Для здобуття державного акту необхідно звернутися до глав місцевих представницьких органів з відповідною заявою, приклавши до неї копію паспорта, копію ідентифікаційної коду і будь-який документ, що свідчить про те, що відповідна ділянка знаходиться в користуванні даної особи, а також доручення, якщо документи оформляє не безпосередній власник ділянки. Оформлення актів здійснюється за рахунок держбюджету. Для цих цілей уряд схвалив виділення в 2009 році 5,954 млрд гривень, проте пізніше ця сума була зменшена майже в 12 разів - до 507,785 млн гривень.
А ще в травні Кабмін прийняв постанову, що дозволяє громадянам протягом місяця переоформити право на землю за спрощеною системою. Згідно з новою схемою, після покупки землі нотаріус повинен ставити на держакт відмітку про перехід права власності на земельну ділянку. Маркований держакт необхідно зареєструвати в територіальному органі Держкомзему, який впродовж 14 календарних днів з дня подачі документів повинен поставити на держакті свою відмітку. Переоформляти держакт на ім'я покупця вже необов'язково.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас