Єдиної тенденції на ринках акцій Європи у вівторок не склалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиної тенденції на ринках акцій Європи у вівторок не склалося

Фондовий ринок
93
Єдиної тенденції на фондових ринках країн Європи у вівторок не склалося.
Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 з початку торгів збільшився на 0,2%, при цьому зниження демонструють котирування акцій трьох компаній з кожних п'яти, повідомило агентство Bloomberg.
З одного боку, сприятливий вплив на ринок роблять фінансові результати таких компаній, як BP Plc і Vestas Wind Systems A/S, які виявилися кращими за прогнози. В той же час настрій інвесторів погіршили відомості, що надійшли із США.
Індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, в жовтні впав до 47,7 пункту з 53,4 пункту місяцем раніше. Це стало несподіванкою для аналітиків, які чекали підвищення до 53,5 пункту. Індикатор знижується за підсумками другого місяця поспіль, оскільки американців непокоїть погана ситуація на ринку праці.
Британська нафтова компанія BP, друга за величиною в Європі, скоротила чистий прибуток у третьому кварталі на 34% на тлі падіння цін на нафту. Прибуток компанії без врахування разових чинників впав на 47% - до $4,67 млрд євро, що перевершило прогнози експертів в $3,25 млрд євро.
В результаті акції BP зросли на 4,8%.
Найбільший в світі виробник вітроенергетичного устаткування Vestas Wind отримав за підсумками минулого кварталу чистий прибуток на рівні 165 млн євро, що перевершило середню оцінку аналітиків в 120 млн євро. Крім того, RBS поліпшило рекомендацію для акцій данської компанії до "купувати" з "тримати".
В зв'язку з цим ринкова вартість Vestas Wind зросла з відкриття ринку на 7,7%.
В той же час акції Renault подешевшали на 5,8% після виходу повідомлення про те, що аналітики Morgan Stanley погіршили прогноз для французького автовиробника до "нижче за ринок" з "вище за ринок".
Котирування паперів Royal Bank of Scotland Group і Lloyds Banking Group впали відповідно на 6,8% і 3,7% на побоюваннях, що Євросоюз може примусити банки до продажу активів для повернення коштів, отриманих в рамках допомоги від урядів їх держав.
В понеділок ING заявила, що відокремить страховий бізнес від банківського і продасть його, а також проведе допемісію на суму 7,5 млрд євро серед нинішніх акціонерів для того, щоб повернути частину коштів, які фінансова група отримала від Нідерландів.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 знизився на 1,61 пункту (0,06%) - до 2833,21 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку зменшився на 6,44 пункту (0,11%) і складав 5635,72 пункту.
В той же час британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 22,64 пункту (0,44%), склавши 5214,38 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 0,35 пункту (0,01%) - до 3744,8 пункту.
Дванадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи демонструють зниження в процесі торгів 27 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас