Кожен росіянин втратив через кризу близько 16 тис. дол., кожен москвич - 40 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен росіянин втратив через кризу близько 16 тис. дол., кожен москвич - 40 тис. дол.

Казна та Політика
283
За рік, що минув з початку кризи, кожен житель Росії, включаючи людей похилого віку і немовлят, втратив, за різними оцінками, від $16 до $20 тис. Ще більших втрат зазнали москвичі. Так, кожен мешканець столиці заплатив за кризу понад $40 тис. Про це повідомляє "Независимая газета".
Видання відзначає, що втрати громадян пов'язані з падінням цін на міську і заміську нерухомість, а також на автомобілі, які вони експлуатують.
Нескладні розрахунки показують, що при середній забезпеченості житлом в 20 метрів по Москві та в 21-22 метри по Росії кожен мешканець столиці втратив не менше $40 тис., а в середньому по країні кожен мешканець заплатив за кризу не менше $15-$16 тис.
Керівник "Товариства захисту прав автомобілістів" Сергій Канаєв вважає, що ринкова ціна експлуатованих в Росії автомобілів знизилася за рік приблизно на 20-25%. Близькі цифри називає і керівник руху автомобілістів "Свобода вибору" В’ячеслав Лисаков. Є експерти, які кажуть і про падіння цін на 40%.
Для порівняння втрат видання наводить Великобританію: так, кожен британець за рік економічного спаду втратив у середньому близько $23 тис.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас