НБУ поки утримується від перерахування коштів до держбюджету в рамках закону про Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ поки утримується від перерахування коштів до держбюджету в рамках закону про Євро-2012

Валюта
302
Національний банк України (НБУ) доки не здійснював будь-яких перерахувань до державного бюджету в рамках закону, що набув чинності, про фінансування підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року за рахунок авансування прибутку Нацбанку у розмірі 9,8 млрд грн., повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик.
За його словами, в ухваленому законі існує колізія із законом про Нацбанк, яким передбачається, що перерахування до бюджету різниці між доходами і витратами центрального банку регулюється Радою НБУ.
"Якщо Рада НБУ прийме таке рішення, то переведемо (авансом) реальну різницю", - сказав Круглик агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.
За його словами, може йтись лише про суму у 608 млн грн.
При цьому директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ додав, що авансове перерахування до бюджету позитивної різниці між витратами і доходами центрального банку йде в розріз з відповідною міжнародною практикою.
Як повідомили в апараті Ради НБУ, засідання Ради Нацбанку найближчим часом не планується.
Раніше повідомлялося, що цей закон набув чинності 15 жовтня: положеннями законодавчого акту передбачається перерахування Нацбанком до держбюджету протягом трьох днів з дня його набуття чинності не менше 3,4 млрд грн. Ще 3,4 млрд грн. має бути перераховані НБУ до 20 жовтня і 3 млрд грн. - до 10 грудня.
Президент України оскаржив в Конституційному суді (КС) положення цього закону. Проте, згідно із українським законодавством, розгляд КС подання про конституційність законів не зупиняє їх дію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас