Новий уряд ФРН готовий підтримати економіку за рахунок збільшення держвитрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий уряд ФРН готовий підтримати економіку за рахунок збільшення держвитрат

Казна та Політика
207
Новий уряд Німеччини під керівництвом канцлера Ангели Меркель, який почне роботу 28 жовтня, готовий піти на істотні витрати бюджетних коштів, аби закріпити відновлення економіки країни, пише газета The Wall Street Journal.
Програма, представлена в Берліні в суботу, включає заходи зі скорочення прибуткового податку на загальну суму 24 млрд євро, зменшення податків для бізнесу, а також вищі соціальні виплати. Всі ці заходи, як очікується, збільшать і без того швидко зростаючий державний борг.
За словами нового міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле, чия кандидатура була затверджена в ці вихідні, новому кабінету протягом чотирьох років його роботи не удасться збалансувати бюджет.
"Не має сенсу говорити про економію в той час, коли доводиться реалізовувати стимулюючі заходи", - заявив Шойбле в інтерв'ю німецькій газеті Welt.
За прогнозами експертів, дефіцит бюджету ФРН в 2010 році збільшиться до 5% ВВП ще до того, як уряд прийме заходи зі скорочення податків і збільшення витрат бюджету. Проте, ця цифра як і раніше набагато нижча за показники, що спостерігаються в багатьох інших країнах, що постраждали від кризи.
Між тим зростання держборгу Німеччини ставить під загрозу здатність уряду фінансувати дорогі соціальні проекти в довгостроковій перспективі, пише газета.
В поправці до Конституції ФРН, прийнятій цього року, говориться, що уряд країни повинен поступово скорочувати дефіцит бюджету з 2011 року і добитися збалансованості бюджету 2016 року. Це може змусити В.Шойбле піти в майбутньому на непопулярні заходи зі скорочення держвитрат.
В теперішній час, проте, пріоритетом держави є фінансова підтримка бізнесу і середнього класу.
Крім того, запропонована програма передбачає продовження терміну роботи німецьких атомних електростанцій, які попередній уряд планував закрити до 2021 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас