Національний банк нагадує комерційним банкам про обмеження на проведення форвардних операцій для банків, що порушували вимоги з ліміту відкритої валютної позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк нагадує комерційним банкам про обмеження на проведення форвардних операцій для банків, що порушували вимоги з ліміту відкритої валютної позиції

Казна та Політика
327
Національний банк нагадує комерційним банкам про обмеження на проведення форвардних операцій для банків, що порушували вимоги з ліміту відкритої валютної позиції.
Про це зазначається в листі НБУ №13-214/7001-19824 від 23 жовтня.
"Вповноважений банк, що допустив порушення ліміту відкритої валютної позиції, не має права укладати форвардні договори протягом періоду існування такого порушення і наступних 30 календарних днів з дати приведення розміру загальної відкритої валютної позиції у відповідності зі встановленими Нацбанком значеннями", - говориться в листі.
Крім того, згідно з листом, банки зобов'язані реєструвати ту або іншу форвардну операцію в системі підтвердження угод на міжбанку в день укладення форвардного договору, причому це стосується як форвардних операцій між банками, так і аналогічних операцій між банками і їх клієнтами.
Банки зобов'язані в день виконання форвардного договору підтверджувати в системі виконання такої операції.
НБУ рекомендує банкам своєчасно стежити за змінами у форвардних договорах і коректувати відповідним чином інформацію про ці договори в системі підтвердження угод на міжбанку.
НБУ також нагадує банкам, що з 26 жовтня набуває чинності пункт 3 постанови №416 від 21 липня 2009 року, яким встановлюється оновлений порядок здійснення форвардних операцій на міжбанку.
Як повідомляло агентство, постановою №416 від 21 липня 2009 року НБУ дозволив комерційним банкам з 26 жовтня здійснювати форвардні операції на міжбанку (операції з розрахунком через встановлений проміжок часу після операції).
Раніше, в середині квітня, НБУ заборонив банкам здійснювати спотові і форвардні операції на валютному ринку до 2010.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас