Мінфін: В Україні перевищення доходів понад передбачену єдиним податком норму в 2009 р. склало 1,4 млрд грн... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: В Україні перевищення доходів понад передбачену єдиним податком норму в 2009 р. склало 1,4 млрд грн...

Казна та Політика
483
В Україні перевищення доходів понад передбачену єдиним податком норму в 2009 р. склало 1,4 млрд грн.
Про це, з посиланням на Міністерство фінансів України, повідомила на прес-конференції сьогодні глава Держкомпідприємництва України Олександра Кужіль, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, з метою запобігання подібній ситуації Кабмін України пропонує ввести 15% податок на перевищення доходів понад передбачену норму про єдиний податок. "Таким чином, підприємці, що дотримуються закону і не перевищують межі, передбачені для платників єдиного податку, не будуть нічого платити додатково", - пояснила Кужіль.
Вона також зазначила, що відповідний урядовий законопроект про внесення змін до низки законодавчих актів про удосконалення оподаткування суб'єктів малого підприємництва також передбачає, що свідоцтво платника єдиного податку видаватиметься один раз на весь період, а не щороку, як це робиться зараз.
Нагадаємо, що згідно із чинним законодавством платниками єдиного податку можуть бути приватні підприємці - фізособи, дохід в яких не перевищує 500 тис. грн., і приватні підприємці юридичні особи, в яких дохід не перевищує 1,5 млн грн. на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас