Член ЄЦБ: Банкам необхідно зміцнювати капітальну базу, а не виплачувати дивіденди і бонуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член ЄЦБ: Банкам необхідно зміцнювати капітальну базу, а не виплачувати дивіденди і бонуси

Казна та Політика
196
Член Керуючої ради Європейського центрального банку і голова ЦБ Франції Крістіан Нуайє вважає, що банки повинні підтримувати фінансові реформи і зміцнювати власну капітальну базу замість того, щоб використовувати прибуток на виплату дивідендів і бонусів. Про це він заявив, виступаючи на конференції у Сингапурі.
За його словами, зміцнення регулювання глобального фінансового сектора як і раніше залишається пріоритетним завданням не дивлячись на "вражаючі щоквартальні прибутки" банків, а в зв'язку з цим фінансовим установам слід проявляти стриманість при розподілі отриманого прибутку.
"Неймовірно, що таких квартальних результатів було досягнуто лише через декілька місяців після того, як деякі з цих самих фінансових установ знаходились на один крок від краху. Це може створити враження, що фінансовий сектор відновився, і жодні реформи йому вже не потрібні. Проте таке твердження дуже далеке від істини", - зазначив він.
На думку Нуайє, прибутки банків мають бути використані на зміцнення їх капітальної бази і для кредитування малого і середнього бізнесу. Що стосується системоутворюючих фінансових установ, то вони потребують жорсткішого регулювання і контролю з боку державних органів. В цьому випадку йдеться і про "ризиковану практику, що нагадує ту, що призвела до нинішньої кризи". Глава ЦБ Франції в черговий раз вказав на компенсаційні виплати, які не відповідають результатам роботи банків і застеріг їх від подібної практики.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас