Прибуток Microsoft за липень-вересень ц.р. знизився на 14% - до 12,92 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Microsoft за липень-вересень ц.р. знизився на 14% - до 12,92 млрд дол.

Казна та Політика
152
Прибуток Microsoft за липень-вересень ц.р. знизився на 14%, до 12,92 млрд дол., повідомляє РБК daily. Чистий прибуток за перший квартал 2009/10 фінансового року (завершився у вересні 2009 р.) скоротився на 18%, до 3,57 млрд дол. Операційний прибуток склав 4,48 млрд дол. проти 6 млрд дол. роком раніше.
Результати виявилися вищими за прогнози аналітиків інвестбанків, опитаних Reuters. Зокрема, за чистими прибутками результати Microsoft перевищили прогноз на 25% - корпорація показала прибуток 40 центів на акцію проти прогнозованих 32.
У першому кварталі 2009 р. прибуток компанії Microsoft скоротився на 32% - до 2,98 млрд. дол., при загальному обсязі продажів в 13,65 млрд. дол. При цьому обсяг продажів компанії впав на 6%, що стало першим зниженням цього показника за тих 23 роки, що компанія провела на ринку. Велику частину прибутку компанії складають продажі операційної системи Windows і програмних додатків, таких як Microsoft Office. Проте попит на програмне забезпечення значно впав разом з попитом на персональні комп'ютери. Глава фінансового підрозділу Microsoft Кріс Ліддел прогнозував, що падіння продажів триватиме до вересня 2009 р.
Експерти ринку очікували, що доходи компанії впадуть, але не припускали, що настільки. "Є і приводи для радості - тепер вони контролюють свою цінову політику, - говорить провідний аналітик компанії Fort Pitt Capital Ким Кафі. - Проте, схоже, фінансові показники компанії стали жертвою падіння попиту та вибору споживачів".
У жовтні ц.р. Microsoft розпочала продаж нової операційної системи для персональних комп'ютерів, намагаючись залишитись сильним конкурентом на комп'ютерному ринку, який стає все більшим та жорсткішим. Попередня операційна система Vista, яку сповільнили технічні проблеми, отримала негативні відгуки від багатьох користувачів та експертів.
Компанія каже, що у Windows 7 таких проблем не буде, а деякі функції мишки та клавіатури замінить простий дотик до екрану. Але, не зважаючи на цю домінуючу позицію, компанія змушена вдаватись до кроків, щоб не втратити своїх клієнтів і надалі їх не розчаровувати. Експерти говорять, що Windows 7 - це намагання відновити репутацію Microsoft в часи жорсткої конкуренції з компаніями Apple та Google. Нагадаємо, що Windows встановлена на 90% комп'ютерів у світі.
Компанія Microsoft є найбільшим в світі виробником програмного забезпечення. Крім того, вона надає послуги і розробку інтернет-технологій для персональних комп'ютерів та серверів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас