Німецький бізнес хвалить новий уряд ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес хвалить новий уряд ФРН

Казна та Політика
141
Представники німецьких ділових кіл із задоволенням сприйняли досягнуту напередодні угоду трьох політичних партій - блоку ХДС/ХСС і ліберальної ВДП - про формування урядової коаліції. Зроблено крок в правильному напрямі, заявив 25 жовтня агентству dpa президент Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Ханс-Петер Кайтель.
В той же час він дорікнув партнерам по коаліції в тому, що вони не проявили достатньої рішучості й не зважилися на радикальне зниження податків. На похвалу заслуговує намір кабінету приділяти особливу увагу інноваціям, що сприятиме зміцненню позицій Німеччини в конкурентній боротьбі на світовому ринку, підкреслив глава BDI.
В свою чергу глава Федерального об'єднання союзів німецьких роботодавців Дітер Хундт назвав досягнуту угоду "хорошим орієнтиром" на майбутні чотири роки. Хундт закликав ХДС/ХСС і СВДП зробити кроки в цілях лібералізації трудового законодавства, що, на його думку, сприятиме створенню нових робочих місць.
Голова Федерального об'єднання торговельно-промислових палат Німеччини (DIHK) Ханс Хайнріх Дріфтман назвав утішним той факт, що в коаліційній угоді знайшло віддзеркалення прагнення партнерів до проведення реформ. Тепер потрібно проявити мужність і виконати намічені плани - це стане відповіддю на виниклі в країні демографічні проблеми і дозволить знизити рівень безробіття, заявив Дріфтман газеті Berliner Zeitung.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас