Депутати хочуть змінити правила проведення держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть змінити правила проведення держзакупівель

Казна та Політика
265
Народні депутати і "всеукраїнські громадські організації" будуть позбавлені права подавати скарги із загрозою скасування або припинення торгів при держзакупівлях.
Відповідна норма міститься в тексті проекту нового закону про держзакупівлі, схваленого до другого читання 15 жовтня профільним комітетом ВР. В той же час скарги учасників торгів розглядатиме нібито незалежний орган оскарження при Мінекономіки, пише "Дзеркало Тижня".
Згідно з документом, автори законопроекту також вилучили норму, яка дозволяла відновити практику стягування плати приватними консультантами, в ролі яких мали виступати оцінювачі.
Проект закону передбачає, що скарги учасників держзакупівельних торгів розглядатиме незалежний орган оскарження (комісія) при Мінекономіки. З 14 його членів одну половину складуть представники відомств, другу - незалежні фахівці.
Їхні кандидатури остаточно затверджуватимуться парламентськими комітетами з економічної політики (глава - комуніст Ткаченко) і по фінансах і банківській діяльності (глава - регіонал Азаров). В орган оскарження також включені представники РНБОУ і Секретаріату президента України.
В той же час статус і відповідальність органу оскарження залишаються неясні і розмиті. Згідно з проектом закону, орган оскарження самостійно затверджуватиме регламент своєї діяльності і його рішення не повинні візуватися Мін'юстом.
Передбачалося, що проект нового закону про держзакупівлі розгляне парламент 21 жовтня. Проте, як стало відомо, комітет своїм листом попросив спікера вилучити його з порядку денного.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас