Меркель оприлюднила склад нового уряду Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель оприлюднила склад нового уряду Німеччини

Казна та Політика
175
У Німеччині сформовано новий уряд. Фото: (с) Associated PressФедеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель оприлюднила склад нового уряду країни, передає Associated Press.
До нього увійшли представники партій, які перемогли на парламентських виборах - Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнського Соціального союзу (ХСС) та Вільної демократичної партії.
Меркель заявила, що новий уряд готовий вирішувати проблеми, які є у Німеччини і стисло описала найбільш важливі моменти, які будуть стояти перед ним найближчим часом - реформу системи охорони здоров'я, збільшення допомоги на дітей, зменшення деяких податків і т.д.
Лідери партій, які ввійшли до уряду, високо відгукнулись про новий кабінет і висловили свою думку з приводу майбутнього курсу країни. Так, Гвідо Вестервелле, лідер вільних демократів, заявив, що в його розумінні дуже важливо вивести з території країни всі ядерну зброю, навіть якщо це і кілька загострить відносини з союзниками Німеччини з НАТО та з США. Очікується, що офіційна угода про створення коаліції буде підписана 26 жовтня.
На думку політолога Олександра Рара, політика нового уряду щодо України дещо змінитися. Зокрема він зазначав, що вільні демократи разом з християнськими демократами мають намір не пустити Туреччину до Європейського Союзу і таким чином шанси на швидке входження України в ЄС теж падають. "Але Німеччина розуміє, що Україна все-таки європейська держава. Питання тільки в тому, як включити Україну в Європу щоб не перешкодити потім надалі якийсь інтеграції Росії в цю" Велику Європу ". І питання НАТО, яке постало на порядку денному в минулому році, в деякій мірі зіпсувало відносини між Києвом та Берліном, тому що в Україні почали вважати, що Німеччина не пускає Україну в Європу, тому що не пускає її до НАТО. Але Німеччина, я думаю, при новому уряді буде висувати інше гасло - вона буде говорити про те, що Україна повинна буде стати членом Заходу, але через європейську двері, тобто через членство в ЄС, а потім тільки через двері в НАТО. Ось така постановка питання, найімовірніше, буде реалізована у всякому разі в політичній риториці і за це буде виступати теперішній уряд ", - прогнозував політолог.
Нагадаємо, парламентські вибори в Німеччині пройшли 26 вересня. За їх результатами блок ХДС/ХСС отримав 33,8% голосів, Соціал-демократична партія Німеччини - 23%. Третьою місце зайняла Вільна демократична партія, у неї 15%, 12% отримала Ліва партія, Союз / 90 Зелені - трохи більше 10%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас