Мінфін США ввів санкції проти північнокорейського банку Amroggang за порушення режиму нерозповсюдження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США ввів санкції проти північнокорейського банку Amroggang за порушення режиму нерозповсюдження

Казна та Політика
183
Міністерство фінансів США ввело санкції відносно північнокорейського банку Amroggang Development Bank (Банк розвитку "Амноккан") як "порушника режиму нерозповсюдження зброї масового знищення". У офіційному повідомленні Мінфіну США указується, що Amroggang підпадає під дію санкцій, оскільки аффелійований з комерційним банком КНДР Tanchon, раніше викритим в порушенні режиму нерозповсюдження.
Згідно з розпорядженням американського казначейства, всі активи банку Amroggang, що знаходяться в юрисдикції Сполучених Штатів, підлягають заморожуванню, американським громадянам забороняється вести з банком які-небудь справи.
"До тих пір, поки Північна Корея продовжує намагатися вислизнути від міжнародних санкцій і приховати свої незаконні операції, пов'язані з розповсюдженням ядерних і ракетних технологій, ми робитимемо всі необхідні кроки, щоб протистояти діяльності такого роду і захистити чесне ім'я міжнародної фінансової системи", - заявив заступник міністра фінансів США по боротьбі з тероризмом і фінансовому моніторингу Стюарт Леві.
Банк Amroggang, заснований в 2006 р., аффелійований з комерційним банком Tanchon і управляється менеджерами останнього. Tanchon, за інформацією влади США, є фінансовим підрозділом північнокорейської компанії KOMID і відповідає за фінансування експорту балістичних ракет. Зокрема, Tanchon був задіяний в передачі ракетних технологій іранської Shahid Hemmat Industrial Group (SHIG).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас