Скасування ринкового збору торкнеться 2 млн підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування ринкового збору торкнеться 2 млн підприємців

Казна та Політика
378
Комітет Верховної Ради України з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва вважає за доцільне прийняти законопроект про скасування ринкового збору в запропонованій редакції.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вчора під час брифінгу заявила глава комітету Наталія Королевська.
"Я дуже сподіваюся, що депутати підтримають даний законопроект, і понад 2 млн. підприємців, які працюють на ринках по всій країні, відчують підтримку держави", - відзначила Королевська. За підрахунками комітету, всі місцеві бюджети України отримують від ринкового збору понад 400 млн. грн., тоді як підприємці платять більше 2 млрд. грн. "Різниця в 1,5 млрд. грн. осідає по всій вертикалі між підприємцем, який стоїть на ринку, і місцевим бюджетом", - підкреслила депутат.
Таким чином, на її думку, створюється додаткове навантаження на бізнес - але не стимули. "Звільнивши українських підприємців від частини поборів, ми дамо їм можливість нормально розвиватися, - вважає Королівська. - Я впевнена, що паралельно ми знайдемо компенсатори, які створять додаткові прибутки до місцевих бюджетів".
За її словами, Блок Юлії Тимошенко наполягає також на тому, щоб у парламенті розглянули законопроекти про підтримку підприємництва і законопроект про державно-приватне партнерство.
Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Кабінет міністрів України на засіданні схвалив законопроект про скасування ринкового збору з підприємців, які торгують на ринках України.
Згідно з Законом України "Про місцеві податки і збори", ринковий збір - це плата за торгові місця на ринках і в павільйонах, на критих і відкритих столах, майданчиках для торгівлі з автомашин, візків, мотоциклів, ручних візків, яка стягується з юридичних осіб і громадян, що реалізовують сільськогосподарську і промислову продукцію й інші товари.
15 жовтня законопроект №5233 про скасування ринкового збору був зареєстрований у ВР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас