У Німеччині визначено склад нового уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині визначено склад нового уряду

Казна та Політика
162
Партнери по майбутній урядовій коаліції погоджували склад нового кабінету міністрів Німеччини. Як і очікувалося, МЗС ФРН очолить Гідо Вестервелле. Офіційно підсумки коаліційних переговорів представлять в суботу.
Делегації блоку ХДС/ХСС і ліберальної ВДП на переговорах, що проходять в Берліні, про створення урядової коаліції в п'ятницю, 23 жовтня, погоджували склад майбутнього кабінету міністрів. Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на інформовані джерела.
Зокрема, за даними агентства AP, новий уряд складатиметься з 16 міністрів. Християнсько-демократичний союз (ХДС) отримує в кабінеті сім міністерських портфелів і пост канцлера, який знов займе Ангела Меркель. П'ять міністерств дістануться Вільній демократичній партії (ВДП), а баварському Християнсько-соціальному союзу (ХСС) відійдуть три міністерства.
Пост віце-канцлера і міністра закордонних справ, як і очікувалося, дістався голові ВДП Гідо Вестервелле. Міністерство фінансів очолить представник ХДС Вольфганг Шойбле, який у попередньому уряді "великої коаліції" керував міністерством внутрішніх справ. Міністром економіки стане ліберал Райнер Брюдерле, а новим міністром внутрішніх справ - християнський демократ Томас де Мезьєр.
Міністерство праці і соціальних справ очолить колишній міністр оборони, представник ХДС Франц Йозеф Юнг. А на чолі військового відомства стане молодий християнський соціаліст Карл-Теодор цу Гуттенберг, який протягом останніх місяців перед парламентськими виборами керував у попередньому уряді міністерством економіки.
Повністю склад майбутнього нового уряду ФРН, а також основні положення коаліційної угоди лідери ХДС/ХСС і ВДП представлять журналістам в суботу вранці на прес-конференції в Берліні, повідомляє агентство Reuters.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас