Китай може виділити Молдові 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може виділити Молдові 1 млрд доларів

Казна та Політика
318
Китай готовий виділити новому уряду Молдавії кредит у розмірі 1 млрд дол. для реалізації в республіці масштабних інфраструктурних і виробничих проектів.
Як повідомили Росбізнесконсалтингу в молдавському уряді, про це заявив надзвичайний і повноважний посол КНР в Молдавії Ші Лончжуан на зустрічі з прем'єр-міністром країни Володимиром Філатом.
Він відзначив, що такий кредит передбачений Меморандумом про взаєморозуміння, який був підписаний у кінці липня 2009 р. з колишнім молдавським урядом, і Китай підтверджує готовність виділити його новій владі на вказані цілі.
Прем’єр-міністр Молдови висловив вдячність КНР за постійну допомогу і відзначив важливість отримання цих коштів для республіки.
Філат сказав, що після докладного вивчення змісту меморандуму, підписаного з КНР, уряд Молдавії зможе з упевненістю сказати, що проект є цікавим для країни.
Кредит в сумі 1 млрд дол. китайська сторона зобов'язалася виділити Молдові під держгарантію на пільгових умовах: на 15 років з трирічним відстроченням по виплатах. Процентна ставка поки не визначена, але, як підкреслювалося раніше молдавською стороною, вона буде вигідною для країни. Проекти відбиратимуться на конкурсній основі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас