Індекси Європи в кінці торгів у п'ятницю припинили зростання, що тривало протягом усього дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи в кінці торгів у п'ятницю припинили зростання, що тривало протягом усього дня

Фондовий ринок
103
Зростання фондових індексів Європи, що сформувалося на початку торгів і зберігалося майже всю торговельну сесію, в кінці торгів практично припинився.
Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 знизився на 0,3%, повідомляє MarketWatch. В той же час британський, німецький і французький ринки продовжують демонструвати підвищення.
Підтримку європейському ринку надавали дані про збільшення індексу довіри німецьких підприємців до економіки країни в жовтні до максимального за 13 місяців рівня - 91,9 пункту. Підйом цього показника продовжується вже сьомий місяць поспіль. Аналітики чекали значнішого збільшення - до 92 пунктів.
В той же час в п'ятницю стало відомо, що ВВП Великобританії несподівано впав у третьому кварталі на 0,4% в порівнянні з попереднім кварталом при тому, що експерти чекали підвищення на 0,2%. Рецесія в британській економіці триває вже шість кварталів поспіль - це найдовший період спаду з 1955 року.
Проте це також можна розглядати як позитивний чинник для ринків акцій, оскільки поганий стан економіки може змусити Банк Англії утриматися від підвищення базової процентної ставки з нинішніх украй низьких рівнів.
Вартість грошей, ймовірно, залишиться низькою на триваліший період часу, відзначає економіст Investec Securities Філіпп Шоу, а "низькі процентні ставки надають підтримку фондовим ринкам".
Ціна паперів шведського телекомунікаційного холдингу Ericsson зросла на 1,5% після того, як аналітики Goldman Sachs рекомендували купувати їх.
Крім того, вони поліпшили рейтинг паперів Alcatel-Lucent, одного з найбільших світових виробників телекомунікаційного устаткування, до "купувати" з "нейтрально", що викликало підвищення їх вартості на 2,2%.
Котирування акцій гірничодобувних компаній збільшуються слідом за зростанням вартості кольорових металів. Зокрема, папери Xstrata додали в ціні 3,7%, Vedanta Resources - 3,3%.
Після поліпшення рекомендацій для акцій французького банку BNP Paribas аналітиками UBS до "купувати" з "нейтрально" вони подорожчали на 2,8%.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 знизився на 2,93 пункту (0,1%) - до 2899,26 пункту.
Водночас британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 52,03 пункту (1%), склавши 5259,39 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 4,88 пункту (0,13%) - до 3825,73 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 2,02 пункту (0,04%) і складав 5764,95 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас