Тігіпко: "Нафтогаз" до кінця року втратить близько 400 млн грн. через пільги для виробників цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: "Нафтогаз" до кінця року втратить близько 400 млн грн. через пільги для виробників цукру

Аграрний ринок
194
У зв’язку з рішення уряду надати виробникам цукру пільгові ціни на газ, втрати Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" тільки до кінця року складуть близько 400 млн грн., вважає Сергій Тігіпко, який балотується на пост президента України.
"Днями НАК ледь запобіг дефолту по єврооблігаціях, а уряд вже надає нові пільги на газ", - так С.Тігіпко прокоментував рішення уряду з 1 листопада понизити ціну на газ для виробників цукру на 38%, повідомляє прес-служба уряду.
С.Тігіпко упевнений, що таке рішення уряду "не лише посилює проблеми газової компанії ("Нафтогазі" - ІФ), але і консервує відсталість у цукровій галузі".
На його думку, зростання цін на цукор викликане дефіцитом цього товару на внутрішньому ринку, а також світовими тенденціям дорожчання цього продукту.
"Ціна газу тут абсолютно ні до чого. У собівартості виробництва цукру газ займає не більше 20%. А значить, це лише черговий прояв популізму", - упевнений С.Тігіпко.
Більше того, підкреслив він, такі пільги шкодять становленню конкуренції в одній з найбільш інертних галузей економіки. "Вони абсолютно не потрібні крупним ефективним виробникам (цукру - ред.), але як повітря необхідні десяткам морально і фізично застарілих підприємств. Підтримуючи останніх, влада провокує утриманство бізнесу", - підкреслив політик.
"Спочатку уряд підписує кабальний газовий договір, а потім роздає пільги на газ цілим галузям промисловості. Така політика вбиває конкуренцію і шкодить економіці", - переконаний С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас