Президент України просить прем'єра взяти під контроль погашення заборгованості по зарплаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент України просить прем'єра взяти під контроль погашення заборгованості по зарплаті

Казна та Політика
221
Президент України Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко взяти під особистий контроль питання погашення заборгованості по заробітній платі в країні та вжити вичерпних заходів для поліпшення ситуації в даній сфері. Про це йдеться в зверненні В.Ющенка, опублікованому на офіційному сайті глави держави.
"Незважаючи на деяке зменшення обсягів заборгованості по заробітній платі в липні поточного року, ситуація в серпні погіршилась - заборгованість зросла на 4% і перевищила 1,6 млрд. грн.", - сказано в зверненні.
"Неодноразові звернення керівників обласних державних адміністрацій до Кабінету міністрів України і центральних органів виконавчої влади щодо вжиття заходів реагування до керівників підприємств і організацій, які перебувають у сфері їх управління, позитивних результатів не дали. Заборгованість по заробітній платі економічно активних державних підприємств у серпні поточного року в цілому по економіці зросла на 4,7%. Зокрема, борги працівникам Суднобудівного заводу ім.61 комунара (м. Миколаїв) зросли на 66% (до 5,1 млн. грн.). Із загального обсягу заборгованості по заробітній платі (111 млн. грн.), що виникла на 25 вересня 2009 року в Харківській області, 56% - борг державних підприємств", - цитує В.Ющенка прес-служба.
Глава держави також відзначає, що через невчасне перерахування коштів місцевим бюджетам за перевезення пільгових пасажирів зростає напруга в трудових колективах комунального транспорту.
"28 вересня 2009 року працівники Харківського комунального підприємства "Міськелектротранс" у зв’язку з невиплатою їм зарплати на суму майже 14 млн. грн. провели акцію протесту з припиненням руху електротранспорту. Подібна ситуація існує і на підприємствах інших регіонів", - відзначає В.Ющенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас