ВВП Великобританії впало в III кв. на 0,4%, спад продовжується вже 6 кварталів поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Великобританії впало в III кв. на 0,4%, спад продовжується вже 6 кварталів поспіль

Казна та Політика
213
ВВП Великобританії несподівано впав в третьому кварталі 2009 року на 0,4% в порівнянні з попереднім кварталом, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані Національного статистичного управління.
Експерти чекали підвищення ВВП країни на 0,2%.
Рецесія в британській економіці продовжується вже шість кварталів поспіль - це найдовший період спаду з 1955 року.
Зменшення ВВП Великобританії відносно третього кварталу 2008 року становило 5,2%, тоді як аналітики прогнозували зменшення на 4,6%.
В другому кварталі цього року валовий внутрішній продукт Великобританії зменшився на 0,6% в порівнянні з попереднім кварталом і на 5,5% в річному обчисленні.
Спад, що родовжується у сфері послуг, виробничому секторі, а також будівництві не дозволяє економіці здолати рецесію, відзначають експерти.
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг заявив на цьому тижні, що сфокусується на стимулюванні економічного зростання, оскільки він прагне укріпити відновлення економіки перед виборами, які відбудуться в червні.
Зниження ВВП країни в третьому кварталі підвищує вірогідність того, що Банк Англії в ході засідання 5 листопада буде вимушений прийняти рішення про збільшення обсягу викупу облігацій після того, як буде вичерпана програма викупу активів у $175 млрд фунтів ($291 млрд).
"В цілому перспективи для уряду країни, якому належить йти на вибори, не можна назвати райдужними, - зазначає економіст National Australia Bank в Лондоні Девід Тіслі. - Доки немає чітких сигналів відновлення економіки. - В даний час відмова від стимулюючих заходів була б недоречною".
Британська економіка може вийти з рецесії останньою серед країн G7. Центробанки Канади і Італії прогнозують завершення спаду в економіках країн в третьому кварталі, крім того, економісти чекають повернення до зростання американського ВВП.
Франція, Німеччина і Японія вийшли з рецесії в другому кварталі 2009 року.
Ділова активність у сфері послуг Великобританії, на долю якої припадає 79% економік, знизилася в третьому кварталі на 0,2%, промвиробництво впало на 0,7%, обсяги будівництва - на 1,1%.
Згідно із прогнозом National Institute of Economic Research, ВВП Великобританії знизиться на 4,4% цього року і збільшиться на 1,3% в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас