Литвин заборонив нардепам їздити у відрядження в робочий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин заборонив нардепам їздити у відрядження в робочий час

Казна та Політика
398
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заборонив народним депутатам виїжджати у відрядження під час пленарних тижнів.
Про це заявив народний депутат від БЮТ Василь Кравчук. "Ми обговорювали це питання на засіданні регламентного комітету і прийшли до висновку, що це розпорядження спікера Литвина незаконне, оскільки порушує закон про статус народного депутата і норми регламенту", - зазначив він.
Прес-секретар спікера Ольга Чорна підтвердила виданню, що Литвин дійсно видав таке розпорядження. "Розпорядження передбачає заборону на виїзд у відрядження під час пленарних тижнів, проте воно не поширюється на учасників офіційних делегацій", - відзначила вона. В той же час, згідно з текстом розпорядження, окрім участі в офіційних делегаціях, парламентар може відлучитися під час пленарного тижня за рішенням Верховної Ради - якщо більшість проголосує за відрядження того або іншого депутата, він зможе її оформити і виїхати. Є ще третій спосіб уникнути роботи в парламенті - написати заяву самому спікерові. У його силах своєю резолюцією дати депутатові зелене світло. У іншому випадку відрядження вважатиметься незаконним, а з депутата знімуть зарплату за прогули.
"Спікер в черговий раз прийняв волюнтаристське розпорядження, а за те, що сам Литвин 20-21 жовтня літав до Лондона, він повинен вирахувати зі своєї зарплати кругленьку суму", - вважає член комітету парламенту із закордонних справ нардеп Леонід Кожара. Колега Кожари по комітету Оксана Білозір ("НУ - НС") про подібне розпорядження Литвина вперше почула від кореспондента. "Я думаю, що документ стосується візитів депутатів з груп дружби з іншими країнами, наприклад "Україна - Росія". Такі відрядження в кризовий час дійсно мають бути сплачені або приймаючою стороною, або з власних кишень депутатів, а візити в міжнародні організації, в яких ми виконуємо представницькі функції, повинні будуть оплачуватися, як і раніше, за рахунок парламенту", - вважає Білозір. Депутат від Блоку Литвина Валерій Баранов рішення свого шефа підтримує. "У пленарні дні потрібно сидіти в сесійній залі, а не бовтатися по відрядженнях. На відрядження є спеціально відведені тижні - для роботи в комітетах і округах", - стверджує він.
Разом з тим прибічники Литвина неофіційно заявляють про те, що розпорядження спікера перш за все стосується нардепів, які почали частіше навідуватись у свої виборчі штаби напередодні виборів
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас