UBS: Кредитні рейтинги Росії не вплинуть на високий попит на її держоблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS: Кредитні рейтинги Росії не вплинуть на високий попит на її держоблігації

Кредит&Депозит
152
Низькі російські кредитні рейтинги занижують вартість суверенного боргу РФ і не будуть стримувати інвесторів від вияву "достатку попиту" на запланований наступного року продаж держоблігацій на суму $18 млрд., передає Bloomberg з посиланням на дані UBS AG.
"Макроекономічні фундаментальні чинники значно кращі, ніж кредитні рейтинги країни - заявив Стівен Міхан, виконавчий директор UBS в Росії, в інтерв'ю 21 жовтня на конференції інвесторів банку в Москві. - Покупці боргу, покупці суверенного боргу вважають, що існує невідповідність між рейтингами в порівнянні з цими чинниками".
Цього року уряд найбільшого експортера енергоресурсів у світі матиме заборгованість, еквівалентну 10,5% валового внутрішнього продукту, що значно нижче від показників заборгованості в Німеччині й Великобританії. Fitch Ratings і Standard & Poor's оцінюють кредитний рейтинг Росії на рівні BBB, Moody's Investors Service на рівні Baa1. "Продаж держоблігацій наступного року буде проведено вперше після дефолту 1998 р., і десятирічна пауза створила попит, - вказав Міхан. - Люди не лише хочуть, щоб вони були в їхніх портфелях, вони впевнені в необхідності цього".
На думку експерта, в 2010 р. зростання економіки Росії складе 4-5%. За оцінками Міхана, розумною для підтримки нормального розвитку економіки РФ є ціна нафти на рівні $60 за барель. "Нафта може коштувати $60, і це служитиме основою зростання ВВП Росії", - відзначив головний керуючий директор UBS в Росії і СНД. За прогнозами Міхана, в 2011 р. російська економіка увійде до середини економічного циклу, і цей період ознаменується здоровим зростанням економіки та фінансової системи країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас