ФРС розробила правила регулювання бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС розробила правила регулювання бонусів

Казна та Політика
245
Федеральна резервна система США запропонувала нові правила регулювання виплат співробітникам банків і заявила, що проведе перевірку в 28 найбільших компаніях з метою гарантувати, що преміальні виплати не створюють стимул-реакцій для ризикованих інвестицій, повідомляє Bloomberg.
"Методи заохочення в деяких банківських установах призвели до зміщення стимул-реакцій і надлишкового прийняття ризиків, що сприяли збиткам в банківському секторі і фінансовій нестабільності, - говориться в заяві голови ФРС Бена Бернанке, опублікованій в четвер. - ФРС зараз працює над тим, аби преміальні виплати адекватно пов'язали винагороду з довгостроковими показниками".
Американський Центробанк заявив, що може застосувати примусові заходи до банків, де методи преміювання або управління ризиками "представляють загрозу безпеці і здоров'ю фінансової установи, а установа не приймає швидких і ефективних заходів із виправлення недоліків".
Нові правила ФРС знадобилися не лише для того, щоб зкорегувати методи виплати бонусів, які зіграли свою роль у виникненні нинішньої фінансової кризи. Федеральна страхувальна сітка для індивідуальних вкладів може також спонукати акціонерів миритися з ризиками, що перевищують прийнятний рівень, підкреслила ФРС. За відсутності правил, банки чинитимуть опір зниженню бонусів, побоюючись втратити талановитих співробітників.
Нові правила застосовуватимуться до всіх топ-менеджерів, що контролюють діяльність компанії в цілому, і до всіх співробітників, робота яких пов'язана з ризиками, включаючи трейдерів і кредитних інспекторів.
Пропозицію Центробанку буде відкрито для обговорення протягом 30 днів, а її прийняття після цього може затягнутися на місяці, заявив журналістам один з чиновників ФРС. Проте банкам не дозволять чекати, і ФРС розраховує, що всі банки переглянуть свої правила виплати преміальних негайно.
Крім того, 28 найбільших банків повинні представити ФРС детальні відомості своїх преміальних планів і графіки, що показують, в які терміни будуть вироблені необхідні виправлення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас