Daimler планує мільярдні інвестиції в заводи Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler планує мільярдні інвестиції в заводи Німеччини

Казна та Політика
298
Німецький автоконцерн Daimler планує протягом 2009-2010 років інвестувати близько 3 мільярдів євро в свої заводи в Німеччині. З метою освоєння ринку Східної Європи почалося будівництво заводу Daimler в Угорщині.
Незважаючи на кризу в автомобілебудуванні, німецький концерн Daimler має намір протягом поточного і наступного років інвестувати в свої заводи в Німеччині близько 3 мільярдів євро. Зокрема, 600 мільйонів євро буде вкладено у виробничий майданчик ц Раштатті. Про це повідомив в четвер, 22 жовтня, глава концерну Дітер Цетше.
Дотепер лише на раштаттському заводі виготовляються автомобілі Mercedes-Benz "А-klasse" і "B-Klasse". Проте минулого тижня було розпочато будівництво нового заводу Mercedes-Benz в Угорщині, в місті Кечкемет, на якому також планується виробляти одну з моделей компакт-класу, передає агентство dpa.
За словами Цетше, в угорський завод передбачається інвестувати близько 800 мільйонів євро. Починаючи з 2012 року, тут випускатимуться більше 100 000 автомобілів. Таким чином, Daimler має намір активніше освоювати східноєвропейський ринок.
З метою зниження виробничих витрат концерн Штутгарту має намір співробітничати з іншими автобудівниками. За словами керівника виробництва Mercedes-Benz Райнера Шмюклє, спільне використання автокомпонентів може охоплювати всі складові частини машин аж до моторів, повідомляє Reuters.
Курс жорсткої економії на Daimler дав свої плоди: після дев'яти збиткових місяців у третьому кварталі 2009 року концерн вперше отримав прибуток - 470 мільйонів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас