НФПУ: Підвищення соцстандартів без створення нових робочих місць призведе до безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НФПУ: Підвищення соцстандартів без створення нових робочих місць призведе до безробіття

Казна та Політика
358
Закон про підвищення соціальних стандартів варто було приймати синхронно з програмою економічного забезпечення цих стандартів - за програму, яка б чітко визначала джерела фінансування підвищених зарплат і передбачала план створення робочих місць, вважає голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.
Як повідомляє прес-служба НФПУ, про це він сказав, коментуючи прийняття Верховною Радою в цілому закону про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати.
"Профспілки завжди підтримують підвищення соціальних стандартів. Проте важливо, щоб воно було реально забезпечене і відповідало потребам людей праці, а не логіці передвиборної кампанії політиків. Поспішне прийняття цього закону без програми його економічного забезпечення, без чіткого плану створення робочих місць може спровокувати нову хвилю безробіття. Якщо ми прогнозували, що до кінця року роботу може втратити близько півмільйона людей, то тепер цифра може подвоїтися", - сказав він.
На думку М.Якібчука, постраждати можуть працівники бюджетної сфери, яким вже на сьогоднішній день платять тільки основну ставку, "урізавши" всі надбавки. "Якщо ж цю ставку підняти, вчителів, медиків, наукових співробітників просто звільнятимуть з роботи", - підкреслив профспілковий лідер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас