Sun Microsystems звільнить 3 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sun Microsystems звільнить 3 тис. співробітників

Казна та Політика
615
Одна з найбільших американських компаній, що спеціалізуються на виробництві програмного і апаратного забезпечення, планує звільнити 10% персоналу (близько 3 тис. співробітників), повідомляє Associated Press.
Такі наміри пов'язано зі злиттям, що очікується, з компанією Oracle Corp. Проте доки укладення цієї оборудки під питанням: антимонопольні органи Євросоюзу досі не дали відповідного дозволу.
Як зазначає керівництво Sun Microsystems, скорочення персоналу відбудеться протягом 2010 р. і торкнеться філій компанії в Північній Америці, Європі і Азії. Звільнення співробітників, за попередніми даними, обійдеться Sun Microsystems в 75-125 млн дол., які компанія витратить на виплату компенсацій за розірвання контрактів. За минулі три роки компанія вже звільнила 7,6 тис. співробітників.
Зазначимо, що сума операції між Oracle і Sun Microsystems оцінюється в 7,4 млрд дол. Угода між сторонами відносно злиття була досягнута в кінці квітня ц.р. Вчора операція була схвалена міністерством юстиції США. Остаточне рішення повинна прийняти Європейська комісія, яка почала антимонопольне розслідування купівлі Sun Microsystems. На думку європейського регулятора, злиття вказаних фірм призведе до підвищення цін і обмеження конкуренції на ринку систем управління базами даних.
Компанія Sun Microsystems є одним з найбільших світових виробників серверів і робочих станцій. Також Sun відома як розробник операційних систем, платформи Java і учасник проекту OpenOffice.org. Oracle - розробник систем управління базами даних, інструментів для розробки баз даних і також ERP-систем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас