Тимошенко сподівається на перегляд програми співробітництва з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається на перегляд програми співробітництва з МВФ

Кредит&Депозит
951
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) буде успішно переглянута під час нинішнього візиту місії фонду до України.
Про це вона заявила сьогодні, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Вона підкреслила, що зараз всі міністерства і НАК "Нафтогаз" працюють над збалансуванням своїх позицій, питань співпраці з МВФ. "Ця робота йде успішно, і ми сподіваємося, що антикризова програма, якою є програма співпраці з МВФ, буде успішно переглянута. І як наслідок станеться модернізація державних фінансів", - сказала Тимошенко.
Як повідомлялося, місія МВФ прибула до України 12 жовтня, і перебуватиме в Києві до 24 жовтня. Експерти фонду повинні оцінити виконання показників критеріїв ефективності програми stand-by згідно з меморандумом про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 р., підписаним між Україною і МВФ.
Очікується, що четвертий транш кредиту у розмірі 2,5 млрд SDR (близько 3,71 млрд дол.) буде надано нашій країні 15 листопада 2009 р. Варто зазначити, що раніше фахівці фонду підкреслювали, що МВФ застосував гнучкіші умови надання позик для України, незважаючи на великий дефіцит бюджету. Нагадаємо, в листопаді минулого року МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш в 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р. третій транш на суму розмірі 3,3 млрд дол. Україна отримала 5 серпня. З врахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, наданих Києву за програмою МВФ, становить 10,9 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас