Литвин: У держбюджеті-2010 треба врахувати нові показники соцстандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: У держбюджеті-2010 треба врахувати нові показники соцстандартів

Казна та Політика
159
Наступним кроком після підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати має стати прийняття державного бюджету на 2010 рік з урахуванням нових показників соціальних стандартів, переконаний голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
"Я переконаний, що тут нічого коментувати, його необхідно виконувати", - сказав В.Литвин, коментуючи у вівторок у Лондоні рішення Верховної Ради про прийняття закону про встановлення нового розміру прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.
"Сьогодні всі одностайні в тому, що люди не можуть вижити, отримуючи мізерні зарплати і мізерні пенсії", - додав В.Литвин.
"Другий крок - це предметна робота над бюджетом з урахуванням закладених параметрів, підходів стосовно державних соціальних стандартів", - підкреслив спікер.
В той же час, В.Литвин висловив стурбованість тим, що Верховна Рада не змогла прийняти ще один документ про гарантування конституційного права кожної людини на роботу і зарплату. Спікер з жалем відзначив, що парламент не підтримав законопроект, автором якого він виступає, яким заборонялося керівникам підприємств закривати або зупиняти виробництво, відправляти людей в неоплачувані відпустки, примушувати працювати під час скороченого робочого тижня.
"Політичні фракції, які стоять на службі у українських олігархів, об'єктивно заблокували цей законопроект", - переконаний він.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в цілому закон про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас