Тігіпко: Відстрочення виплати кредитів обійдеться "Нафтогазу України" додатково 700 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Відстрочення виплати кредитів обійдеться "Нафтогазу України" додатково 700 млн дол.

Енергетика
470
Реструктуризація боргів Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" недешево обійдеться країні, вважає один з кандидатів у президенти України Сергій Тігіпко.
"До кабального газового договору зараз додалися кабальні умови кредитування", - так він прокоментував інформацію про умови реструктуризації боргів "Нафтогазу України", повідомила прес-служба політика.
С.Тігіпко нагадав, що технічний дефолт НАКу за єврооблігаціями призвів до підвищення ставки кредитування по всіх зовнішніх зобов'язаннях держкомпанії. "Елементарний розрахунок показує, що відстрочення виплати кредитів обійдеться "Нафтогазу України" додатково $700 млн", - підкреслив він.
С.Тігіпко вважає, що в результаті такої реструктуризації боргів "Нафтогазу України" іноземні банкіри додатково зароблять від 2 до 5% річних.
На думку політика, НАК все глибше занурюється в боргову трясовину. Хто і за рахунок чого буде її звідти витягувати, досі не зрозуміло. "Урядові гарантії по зобов'язаннях газової компанії - фікція. Такі гарантії може давати тільки повноправний міністр фінансів, а такого у нас немає, - підкреслив С.Тігіпко. - А значить, реструктуризація боргів - це не лише додаткові витрати, але і загроза міжнародного кредитного скандалу".
Головним джерелом всіх нинішніх проблем "Нафтогазу України" С.Тігіпко вважає кабальний для країни газовий договір.
"Необхідність щомісячно оплачувати непомірно дорогий російський газ не дає НАКу можливості розраховуватися за іншими зобов'язаннями. В результаті колись дешеві кредити перетворюються на непосильну ношу для країни", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас