Голова ФРС США: Азійські країни першими здолають рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРС США: Азійські країни першими здолають рецесію

Казна та Політика
243
Бернанке обіцяє азійським країнам швидкий вихід з рецесії. керівник ФРС США Бен Бернанке упевнений, що азійські держави першими здолають рецесію. Принаймні зараз темпи їх виходу з кризи він назвав такими, що випереджають інших.
На думку американського чиновника, головне, на що варто цим країнам звернути увагу, - проблема стимулювання споживчого попиту, а також існуючий баланс усередині регіону, коли багато країн роблять акцент на зростання внутрішніх заощаджень і експорту.
В цілому Бернанке упевнений, що економіка всієї планети помалу видужує, проте певні ризики все ж залишаються. "Економічна активність починає вирівнюватися як в США, так і в інших країнах. При цьому перспективи повернення до зростання в короткостроковій перспективі виглядають хорошими", - сказав він.
На думку голови ФРС, найгіршого вдалося уникнути, проте попереду все одно чекає світову економіку чимало проблем. Справа не лише в поступовому оздоровленні економіки, але і в досить повільному зниженні рівня безробіття.
Главними проблемами поточного періоду Бернанке назвав труднощі при здобутті приватних і корпоративних кредитів. За його словами, урядам різних країн зараз необхідно звернути пильну увагу на встановлення контролю над своєю фінансовою системою.
Варто зазначити, що в кінці серпня Бернанке заявив про те, що світова економіка йде на поправку після глибокого спаду, проте її оздоровлення буде дуже повільним, при цьому зберігається вірогідність ризиків. В той же час представники Міжнародного валютного фонду також заявляли, що світова економіка почала виходити з рецесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас