Бернанке рекомендує США і країнам Азії уникати збільшення дисбалансу в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке рекомендує США і країнам Азії уникати збільшення дисбалансу в економіці

Казна та Політика
311
Сполучені Штати Америки і країни Азії повинні вжити заходів, які запобігатимуть зростанню дисбалансу в світовій економічній системі у міру виходу з кризи і ліквідації її наслідків, вважає голова ради керівників Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке.
Як пише газета Financial Times, голова американського ЦБ вважає, що розбалансування світової фінансової системи і економіки в цілому стало однією з причин кризи, тому різкі відмінності між темпами зберігання, вжитку та інвестицій в різних країнах слід нівелювати.
На думку Бернанке, США повинні виробити чітку, послідовну і стійку стратегію, спрямовану на істотне зниження дефіциту американського держбюджету і уникнення повторень рекордного дефіциту надалі.
США знаходяться в "складній бюджетній ситуації", зазначив Бернанке.
Голова ФРС назвав темпи виходу країн Азії з кризи такими, що випереджають і висловив упевненість, що ці держави першими остаточно здолають рецесію. Водночас вихід з кризи створює ризики виникнення "мильних бульбашок" на ринках різних активів через значне надходження капіталу до Азії, вважає він.
За словами Бернанке, гірші випробування кризи залишилися позаду, проте відновлення економіки буде тривалим серед іншого і через збереження високого рівня безробіття в багатьох регіонах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас