Індекси в Азії зростають у вівторок, MSCI Asia Pacific піднялась до максимуму 13 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії зростають у вівторок, MSCI Asia Pacific піднялась до максимуму 13 місяців

Фондовий ринок
61
Фондові ринки Азії зростають у вівторок після того, як Центральний банк Австралії дав сигнал про подальше збільшення відсоткових ставок у міру прискорення економічного зростання, а прибуток Apple Inc. перевищив очікування аналітиків, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific зрыс на 0,9% - до максимальних за 13 місяців 121,50 пунктів.
Японський Nikkei 225 додав 0,7%, австралійський S&P/ASX 200 - 1,4%.
"Відновлення світової економіки продовжується, - вважає "стратег" Toyota Asset Management Co. Масару Хамасакі. - Попит є, особливо у високотехнологічних галузях, і ми можемо розраховувати на позитивніший результати компаній, ніж очікувалось".
ЦБ Австралії опублікував протоколи засідання, що відбулось 6 жовтня, в яких наголошується відсутність необхідності в підтримці відсоткових ставок на низькому рівні і недоцільність таких дій в умовах, що склалися.
Apple Inc. за підсумками четвертого фінансового кварталу, що завершився, збільшила прибуток на 46%, виручку - на 25% за рахунок вищих, ніж чекав ринок, продажів телефонів iPhone, комп'ютерів Mac і пристроїв iPod.
Apple повідомила в квартальному звіті, що заробила за три минулі місяці $1,67 млрд, або $1,82 на акцію, при виручці в $9,87 млрд. Рік тому компанія отримала прибуток в $1,14 млрд, або $1,26 на акцію, зафіксувавши виручку в $7,9 млрд.
Вартість акцій австралійської фінкомпанії Challenger Financial Services Group Ltd. підскочила на 5,7%, оскільки активи під її управлінням зростають на тлі поліпшення довіри інвесторів.
Ціна паперів Industrial & Commercial Bank of China Ltd. збільшилась на 2,6% у Гонконзі після того, як утримувачі акцій банку на загальну суму $3,1 млрд заявили, що не мають наміру продавати їх.
Котирування цінних паперів японського концерну Murata Manufacturing З., що виробляє конденсатори для мобільних телефонів, зросла на 2,7% завдяки збільшенню квартального прибутку Apple. Акції виробника навушників Foster Electric подорожчали на 4%. Курс паперів тайваньської Wintek Corp., що поставляє дисплеї для Apple, підвищився на 1,8%.
Японська Komatsu Ltd., другий за розмірами виробник дорожно-будівельної техніки в світі, підвищила вартість паперів на 1,7% на прогнозі, що компанія зафіксувала прибуток за підсумками попереднього кварталу. Передбачається, що операційний прибуток Komatsu в липні-вересні склав 10 млрд ієн ($111 млн) в порівнянні з 8,2 млрд єн кварталом раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас