Індекси Європи знизились в п'ятницю більш ніж на 1% на слабкій звітності BofA и GE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи знизились в п'ятницю більш ніж на 1% на слабкій звітності BofA и GE

Фондовий ринок
83
Європейські фондові індекси продемонстрували зниження за підсумками останнього торгового дня минулого тижня на 0,6-1,6% після появи слабких звітів за третій квартал Bank of America (BofA) і General Electric, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 у п'ятницю впав на 0,7%. У четвер індекс досяг максимального значення з жовтня минулого року. На минулому тижні індикатор зріс на 1,2%.
"Люди сподівалися на дуже, дуже гарні цифри", - заявив аналітик Aegon Asset Management в Единбурзі Білл Діннінг. "А часто, коли є таке очікування, ринок буває розчарований. Навіть якщо нам треба буде пройти через фазу корекції, мені здається, що ми повинні закінчити сезон звітності з хорошими показниками", - додав експерт.
Прибуток General Electric Co. від операцій, котрі ще тривають у третьому кварталі 2009 року, знизився на 51% - до $ 2,5 млрд, або 22 центів розраховуючи на акцію. Виручка скоротилася на 20% і склала $ 37,8 млрд. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували ці показники на рівні 20 центів на акцію і $ 39,66 млрд.
Загальний обсяг замовлень GE в третьому кварталі склав $ 18,4 млрд, зменшившись на 18%. Замовлення на обладнання зросли на $ 700 млн. Обсяг невиконаних замовлень на продукцію та послуги групи компаній до кінця третього кварталу досяг рекордних $ 174 млрд.
На цих повідомленнях на 5,9% подешевшали папери французької Safran SA, яка співпрацює з GE в галузі виробництва авіаційних двигунів.
Крім того, услід за цим знизилася вартість найбільшої інжинерингової компанії Європи Siemens AG - на 2,8%.
Найбільший банк США Bank of America Corp. зафіксував чистий збиток за підсумками третього кварталу в розмірі $ 1 млрд, або $ 0,26 на акцію. Виручка банку в третьому кварталі склала $ 26,04 млрд проти очікуваних аналітиками $ 27,65 млрд.
Акції National Bank of Greece просіли на 3,6%. Уряд Греції заявив, що має намір обкласти найбільший банк країни одноразовий податком на прибуток.
Папери найбільшої автобусної та залізничної компанії Великобританії National Express обрушилися на 23% - максимальне зниження за 8 років - після повідомлення про те, що інвесткомпанія CVC Capital Partners відмовилася від наміру купити цю британську компанію за 765 млн фунтів стерлінгів ($ 1,3 млрд ).
Капіталізація Petroplus Holdings AG, найбільшої в Європі незалежної компанії з переробки нафти, збільшилася на 4,6%. Під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) ціна нафти марки WTI піднялась до $ 78,17 за барель - максимальний рівень з 15 жовтня 2008 року.
Акції британської нафтової компанії Tullow Oil подорожчали на 1,8%.
Папери Lloyds Banking Group, найбільшого іпотечного банку Великобританії, виросли на 1,9% - до 93,71 пенсу за акцію. Deutsche Bank покращив прогноз для акцій банку до "купувати" з "тримати". Цільова вартість паперів була підвищена до 115 пенсів з 110 пенсів.
Виробник мобільних телефонів Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. зафіксував збільшення чистого збитку за підсумками третього кварталу 2009 року. Проте квартальні результати виявилися кращими за прогноз аналітиків, і Sony Ericsson, спільне підприємство японської Sony Corp. і шведської Telefon AB LM Ericsson, відзначило уповільнення спаду на світовому ринку мобільних телефонів. Акції Sony Ericsson виросли на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас