У Китаї розпочато гігантський проект повороту річок на північ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розпочато гігантський проект повороту річок на північ

Казна та Політика
2603
В Китаї почалося переселення 330 тис. осіб з районів, де проходитимуть роботи з реалізації грандіозного проекту перекидання річок з півдня на посушливу північ країни, повідомляє Синьхуа.
На даному етапі програма переселення зачіпає мешканців деяких районів центральних провінцій Хунань і Хубей. Влада обіцяє людям хороші умови на нових місцях і грошові компенсації за переїзд.
Проект "повороту річок" вартістю 60 млрд. доларів був затверджений в 2002 році. Він передбачає спорудження мережі каналів - Східного, Центрального і Західного, по яких в північному напрямі перекидатиметься частина стоку найбільшої річки Євразії - Янцзи, а також річок Хуайхе, Хуанхе і Хайхе.
Всі роботи розраховані на 50-60 років. Після прокладки каналів протяжністю 1,3 тис. км. посушлива північ країни щороку отримуватиме до 50 млн. кубометрів води. Роботи з будівництва Східного каналу почалися ще в 2002 році, а спорудження Центрального стартувало в 2003 році.
Нинішнє переселення людей здійснюється в рамках робіт з прокладки центральної траси проекту. Раніше повідомлялося, що будівництво передбачається завершити до 2014 року.
Програма переміщення населення в процесі реалізації цього проекту стане однією з найбільших в історії Китаю. Востаннє таке велике число людей переселялося під час будівництва гідровузла "Санься" ("Три ущелини"). Тоді рідні місця були змушені покинути понад мільйон осіб, повідомляє ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас