Саммерс: Фінансові компанії повинні погодитись на жорстке регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саммерс: Фінансові компанії повинні погодитись на жорстке регулювання

Казна та Політика
157
Всі фінансові компанії США отримали допомогу від американських платників податків і повинні погодитись на посилення регулювання, аби запобігти майбутнім кризам, заявив економічний радник президента Обами Ларрі Саммерс, повідомляє Reuters.
Саммерс, який виступив в п'ятницю на конференції з фінансових ринків в Нью-Йорку, підкреслив, що посилення регулювання не означає, що фінансові компанії ніколи більше не банкротуватимуть, але удосконалення правил може ліквідовувати загрозу того, що банкротство потягне на дно всю фінансову систему.
Він назвав моральним обов'язком банків, що виявилися в центрі кредитної кризи, участь в рішенні проблеми. "Фінансові установи, що отримали допомогу від держави, можуть і повинні задуматися про те, що вони можуть зробити для своєї країни - погодитися на необхідне регулювання, аби захистити американський народ, - заявив Саммерс. - Уолл-стріт неабиякою мірою була причиною кризи, і Уолл-стріт повинна стати частиною вирішення проблеми".
Він додав: "Прийшов час фундаментальних змін у фінансовому секторі нашої економіки - в тому, як фінансові інститути ведуть свій бізнес, і в тому, як вони регулюються".
Саммерс підкреслив, що заходи уряду США з ліквідації кредитної кризи допомогли всім фінансовим компаніям, і тому всі вони повинні зробити свій вклад до реформування системи. "Сьогодні немає фінансових інститутів, які прямо або побічно не отримали б свою частину трильйонів доларів, влитих платниками податків у фінансову систему. Це змінює суть суспільного договору між фінансовим сектором і всією іншою економікою", - заявив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас