Вступ Росії до СОТ в рамках Митного союзу малоймовірний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ Росії до СОТ в рамках Митного союзу малоймовірний

Казна та Політика
139
Прагнення прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна спільно вступити до світової організації Торгівлі з Білоруссю і Казахстаном "навряд чи буде реалізовано", завив Олексій Портанський, глава інформаційного бюро із доручення Росії до СОТ, передає Bloomberg.
"Правила СОТ не дозволяють одночасне приєднання, - розповів Портанський у телефонному інтерв'ю. - Швидше за все, всі три країни вступатимуть в різний час. За його словами, тривалий вступ до СОТ обходиться Росії щороку в $2,5 млрд. І це лише прямі втрати від того, що вітчизняних експортерів не пускають на ринки. На думку Портанського, Росії було б корисно приєднатись до організації до закінчення Дохійського раунду переговорів, оскільки після його завершення країні можуть нав'язати оновлені вимоги для приєднання.
В червні 2009 р., за підсумками переговорів глав урядів Росії, Білорусі і Казахстану було прийнято рішення про приєднання до СОТ як єдиної митної території. В рамках "трійки" також був схвалений проект єдиного митного тарифу, що дозволить створити Митний союз вже з 1 січня 2010 р. Проте виниклі юридичні складнощі при приєднанні єдиної митної території до СОТ призвели до того, що країни Митного союзу вирішили продовжити індивідуальні переговори із вступу до СОТ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас