Найбридкіший будинок у світі добудують до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбридкіший будинок у світі добудують до 2012 року

Нерухомість
972
Влада Північної Кореї розраховує добудувати "Рюген Готель" - хмарочос, який визнаний критиками найневдалішим будинком з погляду архітектури - до 2012 року. Про це повідомляє The Daily Telegraph.
Будинок входить до списку найбільших хмарочосів світу, але при цьому є давньою недобудовою - він перебуває в незавершеному стані протягом 16 років. Будівництво 105-поверхового готелю почалося більше 20 років тому - в 1987 році. Майбутній готель назвали "Рюген"- на честь одного зі стародавніх назв північнокорейської столиці, що перекладається як "вербова столиця". Північнокорейський уряд розраховував побудувати хмарочос до червня 1989-го (до Всесвітнього фестивалю молоді й студентів). Однак, в 1993 році фінансування проекту було припинено й будівельні роботи зупинилися.
Очікувалося, що це буде грандіозний проект, який стане однієї з головних визначних пам'яток Пхеньяна і найвищим готелем у світі. Вартість проекту 1980-х роках оцінювалася в 500 мільйонів фунтів стерлінгів, що на той час становило близько двох відсотків від ВВП Північної Кореї. За проектом висота будинку становить 330 метрів, загальна площа - 360 тисяч квадратних метрів. Будинок має форму піраміди і складається з трьох "крил", яку звужуються до верху. Верхня частина будови висотою в 40 метрів складається із шести нерухомих і восьми обертових поверхів - у рухливих поверхах повинні були розміститися кілька ресторанів. За проектом, в готелі повинне було бути три тисячі номерів.
Незважаючи на свою грандіозність, проект був підданий критиці з боку експертів в галузі архітектури. За даними видання, американський архітектурний критик Єва Хегберг першою заявила про те, що "Рюген Готель" - найнекрасивіший будинок у світі, а італійський архітектор Стефано Боіері назвав його "єдиним осколком наукової фантастики в сучасному світі".
На початку 2008 року влада Північної Кореї підписали контракт на 400 мільйонів доларів з єгипетською телекомунікаційною компанією "Orascom group" на надання права на розробку своєї мобільної мережі на 100 тисяч номерів (передплатниками якої є члени північно-корейського уряду). Замість цього компанія зобов'язалася провести реконструкцію хмарочоса. Влада країни розраховують, що реставрація повністю завершиться до 15 квітня 2012 року, коли буде відзначатися 100-літній ювілей від дня народження Кім Ір Сена.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас