Данилишин: Другої хвилі економічної кризи в Україні не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Другої хвилі економічної кризи в Україні не буде

Казна та Політика
1619
Другої хвилі економічної кризи в Україні не буде. Таку думку висловив міністр економіки України Богдан Данилишин, виступаючи на відкритті першого щорічного Міжнародного форуму на тему: "Вплив глобальної світової кризи на економіку України і розвиток двосторонніх торговельно-економічних відносин в умовах кризи".
За словами міністра, висока інтегрованість економіки України в загальносвітове господарство не могла залишити осторонь країну від процесів, пов'язаних зі світовою фінансовою кризою. Тому порушення стабільності фінансових ринків у світі позначилося на розвитку економіки України, яка ще не завершила період структурної перебудови.
Але Б.Данилишин підкреслив, що, незважаючи на труднощі, пов'язані з об'єктивними і суб'єктивними чинниками, які впливають на формування економічної системи в країні, українська економіка демонструє позитивні темпи економічного зростання. Аналіз показників економічного розвитку країни протягом останнього часу дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє.
Так, уряду удалося утримати рівень інфляції за січень-вересень 2009 р. на рівні 9,1%, при цьому в липні-серпні спостерігалася дефляція.
В окремих галузях промисловості, зокрема металургії та сільському господарстві, спостерігається поступове нарощування виробництва, відроджується довіра населення до банківського сектора, відбувається стабільний приріст депозитів фізичних осіб і відповідне зростання кредитної активності банків.
"Переконаний, що найглибша точка падіння економіки вже пройдена і відновлення зростання економіки України почнеться наступного року. З другої половини 2010 р. ми матимемо стабільні результати розвитку економіки України і, я думаю, зможемо вийти на докризовий рівень в 2012 р.", - підкреслив керівник економічного відомства.
За його словами, важливе значення в розробці та впровадженні антикризової програми мала консультативна і фінансова допомога Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас